Yritys

Maarla Oy on metalliteollisuuden moniosaaja. Yhtiö on erikoistunut lankatuotteiden sekä monipuolisten ohutlevytuotteiden joustavaan sarjatuotantoon.

Maarla Oy

Maarla on perustettu vuonna 1987. Vuoden 2008 sukupolvenvaihdoksen jälkeen yhtiö on kehittänyt voimakkaasti tuotantoaan ja panostanut henkilöstön laaja-alaisen osaamisen kehittämiseen vastatakseen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Maarla Oy on kasvanut ja laajentanut palvelutarjontaansa vuosien 2014 ja 2018 yrityskaupoilla. Yrityskauppojen yhteydessä konserniin tulivat osaksi Lankarakenne Oy sekä Sopvalm Oy.

Nykyaikaisilla korkean automaatioasteen tuotantokoneilla Maarla valmistaa asiakkailleen laadukkaita tuotteita asiakastarpeiden mukaisesti. Yhtiön oma 3D-ohutlevytuotesuunnittelu mahdollistaa nopeat toimitukset aina prototuotteista sarjatuotantoon asti.

Maarla tarjoaa myös erilaiset pintakäsittelyt valmistamiinsa tuotteisiin. Maarlan oma jauhemaalaamo lyhentää toimitusaikoja merkittävästi ja mahdollistaa asiakkaille räätälöitävät tuotteet.

Tuotteiden valmistusta, hitsausta ja laadukkuutta koordinoidaan yhtiön oman IWE-pätevyyden omaavan laatupäällikön kautta. Maarlan toiminta on KIWA Inspectan auditoima ja yhtiöllä on sertifioitu 9001:2015-laatujärjestelmä.

Valmistus

Asiantunteva henkilöstö ja nykyaikaiset CNC-koneet yhdessä 3D-suunnittelun kanssa luovat edellytykset laadukkaiden tuotteiden valmistamiseen nopealla ja varmalla toimitusajalla.

Levykoneet mahdollistat aina neljän metrin pituiset tuotteet ”yhdestä puusta”. Robottisärmäyssolu automaattisella levytyökeskussyöttöyksiköllä takaa pitkienkin sarjojen toistettavuuden. Materiaalipaksuudet ovat 0,2 – 6 mm.

Lankakoneilla voidaan taivuttaa sekä 3D että 2D-muotoja lankavahvuuksilla 1,5 – 12 mm. CNC 3D-koneen langanvahvuudet ovat 2,7 – 10 mm.

Päivittäisessä käytössä ovat myös prässit, hitsauskoneet sekä automaattinen kaksikäsivartinen robottikäsittely- ja hitsaus solu.

Putkien, profiilien ja lattojen sahaus tapahtuu automaattisahalla.

3D/CAD/CAM-järjestelmä kuuluu osana nykypäivän tekniikan täysimittaiseen hyödyntämiseen.